teks

^_^ ..
apa yang ditaip ini sebagai sebuah perkongsian dan buat bacaan siapa yang sudi ^_^ ..
sekadar ruang menulis dari lubuk hati ^_^ penulis, berimaginasi sendiri dan diluahkan dalam bentuk cerita. terima kasih pada yang sudi membaca. semuanya hanyalah taipan jari jemari penulis blog hijau ^_^ ini...


PsssStt ; buat yg sudi follow
jgn lupa tinggalkan link pada shoutbox ya ^_^
nanti boleh saya jenguk sana pula..

Followers

cerit@ penDek

lakar tinta _nurin
Dah tiga hari addin dirumah atok ,tiga hari jugak rasa macam nak lari dari rumah.. ada berani ke nak lari dari rumah? Kelmarin dia dah mencuba pun.. tapi tak jadi, kenapa?
***************** 
 suka sila klik  ... cerpen 1 (^_^) 

lakar tinta _nurin
tanggal 1 hb 8 2011 hari pertama umat islam berpuasa..
“akak, pagi tadi Aina nampak nenek makan.” Aina sikecil yang montel mengadu pada kakaknya Humaira’ yang sedang asyik membaca buku di laman rumah.
*************** 
suka sila klik  cerpen 2 (^_^) 

lakar tinta _nurin
“Ha ni, Mak Sue nak tunjuk sikit,Mak Sue laung je dari sini ‘hei encik polis. Tolong! tolong! aku kena rompak!” Mak Sue Khalidah menjerit siap membuat aksi dan gaya melambai-lambaikan tangan.
Terkejut Syifa’ dengan aksi spontan Mak Sue khalidah “Mak Sue… duduk Mak Sue…” terkapai-kapai tangan Syifa’ menarik tangan Mak Sue khalidah dari terus melambai-lambai ke arah balai polis yang sememangnya dekat, hanya di seberang jalan.
******************************
suka sila klik cerpen 3 (^_^)

lakar tinta _nurin
Ustaz Hassan menarik nafas perlahan sebelum dia mula membuka persoalan. “Apa cikgu sudi jika saya tunjukkan seorang hawa untuk menemani cikgu dalam meneruskan dakwah dan perjuangan cikgu?” ............... “Maaf,” hanya sepatah itu yang di ucapkan Aniq, tawa Hj. Syukor terhenti, dan pandangan Ustaz Hassan beralih ke arah Aniq.
*****************************
suka sila klik  cerpen 4(^_^)

lakar tinta _nurin
Hari di mana aku datang bertandang ke rumahnya, membawa hajat dan hasrat. Dengan rendah hati aku diterima. Tetapi bakal mertuaku telah menyatakan sesuatu padaku. Terkejut semestinya bila aku mendengar kata-katanya.
“ Apa kau akan bersabar dengan sikapnya yang akan sedikit demi sedikit lemah daya ingatannya, yang akan memerlukan pesanan atau peringatan dari mu. Apa kau sedia nak, berada di sisinya selalu agar dia tidak hilang? Aku tidak tahu bila akan berlaku, tapi sanggupkah kau memikulnya?”
*****************************
suka sila klik cerpen 5 (^_^) 

pilihan hati 
 cerpen 6 (^^)

terime kasih sudi baca.. dan sudi-sudi la komen..

0 budak comel dah komen:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...